flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВІСІМ РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ ЗА ПОШИРЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО РОЗТАШУВАННЯ ЗСУ

05 вересня 2024, 12:58

Олександрівським районним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження відносно громадянина Ф., дії якого були кваліфіковані прокурором за ч. 3 ст. 114-2 КК України, а саме поширення інформації про розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації представникам держави, що здійснює збройну агресію проти України.

Судом встановлено що Ф., діючи умисно, в умовах воєнного стану, з особистих мотивів, будучи прихильником проросійських поглядів, перебуваючи за місцем свого постійного проживання, використовуючи соціальну мережу «ВКонтакте», в період з 11.02.2024 по 14.02.2024, через громадянку України Ш., здійснив поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших військових формувань України, з метою подальшого поширення останньою інформації невстановленим (під час судового розгляду) представникам держави, що здійснює збройну агресію проти України та які приймають участь у ведені бойових дій на тимчасово окупованій території Донецької області.

За результатами розгляду 04 вересня 2024 року ухвалено вирок про визнання Ф. винуватим у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 8 (вісім) років.

 

Вирок суду не набрав законної сили.

ВАЖЛИВО: особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили (частина 1 статті 17 КПК України).