flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КС України оприлюднив Рішення щодо соціального захисту громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

26 вересня 2023, 11:38

Конституційний Суд України оприлюднив Рішення щодо соціального захисту громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

13 вересня 2023 року Перший сенат Конституційного Суду України, розглянувши на пленарному засіданні справу № 3-51/2021(115/21) за конституційною скаргою Костіни Миколи Васильовича щодо відповідності Конституції України (конституційності) положення пункту 26 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України, ухвалив рішення. Цим рішенням визнано:

- таким, що відповідає Конституції України (є конституційним), положення п. 26 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України» у частині, за якою норми і положення ст.. 50 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28 лютого 1991 року № 796-ХІІ зі змінами застосовуються у порядку та розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевого бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

- таким, що не відповідає Конституції України (є неконституційним), положення п. 26 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України» у частині, за якою норми і положення ст.. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28 лютого 1991 року № 796-ХІІ зі змінами застосовуються у порядку та розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевого бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

https://ccu.gov.ua/sites/default/files/docs/7_r_1_2023.pdf