flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар прес-центру суду

16 червня 2017, 13:41

На сайті громадської організації "Сильні Громади" 03.03.2017 було опубліковано інформаційний матеріал під заголовком

"Завдяки електронним деклараціям судді Олександрівського району «пригадують» своє майно"

посилання на статтю.

На що Олександрівський районний суд Донецької області дає роз'яснення:

03 березня 2016 року на сайті громадської організації «Сильні громади» (http://gromady.dn.ua) було розміщено інформацію про неналежне виконання суддями Олександрівського районного суду Донецької області законодавства про декларування доходів.

Олександрівський районний суд Донецької області повідомляє, що всі судді в тому числі і звільнені у відставку пройшли перевірку передбачену Законом України «Про очищення влади». Відповідними службами було перевірено правильність декларування доходів суддів. Зауважень щодо правильності декларування доходів суддів не надходило. Відомості щодо початку перевірки передбаченої Законом України «Про очищення влади» суддів та працівників апарату суду та  результати перевірки, були своєчасно розміщені на сайті суду у розділі – «Очищення влади».

В статті громадського об*єднання «Сильні громади» вказано, що при заповненні  декларації за 2015 рік, суддею Поповичем І.А. у графі «займана посада» не зазначено, що він є головою суду. Електронну декларацію за 2015 рік суддею було подано та розміщено на сайті НАЗК  18 жовтня 2016 року. У 2015 році суддя Попович І.А. не займав посади голови суду. Посада голови суду є адміністративною посадою. Зборами суддів Олександрівського районного суду Донецької області від 01 грудня 2016 року, суддя Попович І.А. був обраний на посаду голови суду.

Дану інформацію розміщено на офіційному сайті Олександрівського районного суду Донецької області (http://ol.dn.court.gov.ua

Автомобіль ВАЗ-2109, 1992 року випуску, зазначений в електронній декларації Поповичем І.А. у 2008 році було передано у користування іншій особі. На даний час у декларанта відсутня інформація про місце знаходження автомобіля ВАЗ-2109 та особу яка ним користується.

На земельній ділянці загальною площею 1500 м2, яка зазначена в електронній декларації судді Щербак Ю.В., розташований житловий будинок, придбаний декларантом у 2005 році. У зв*язку із тим, що право власності саме на земельну ділянку під будівлею не було оформлено, Щербак Ю.В. були прийняті міри до оформлення цієї земельної ділянки. На даний час  кадастровий номер на земельну ділянку 1500 м2 не присвоєно.

Стосовно декларування своїх доходів за 2015 рік суддею Шинкаренко А.І., прес-служба Олександрівського районного суду Донецької області повідомляє, що у 2015 році Шинкаренко А.І. не займала посаду судді, тому відповідно до законодавства, на неї не було покладено обов*язок подавати  електронну декларацію. Одночасно повідомляємо, що електронна декларація судді Шинкаренко А.І.  за 2016 рік розміщена на сайті НАЗК 24 березня 2017 року.

Прес-служба Олександрівського районного суду відкрита до спілкування зі ЗМІ та громадськими організаціями. З метою недопущення недостовірної інформації у пресі стосовно роботи суду та суддів, зацікавлені особи мають можливість звірити її з офіційними розміщеннями на офіційному сайті суду, або звернутися за коментарями та поясненнями до прес-центру суду.

Порядок отримання публічної інформації опублікований на офіційному сайті  суду  у розділі: «Положення про порядок організації доступу до публічної інформації, що знаходиться у володінні суду», за посиланням: -  http://ol.dn.court.gov.ua/sud0537/polozh/  та у розділі «Інформація до громадян» за посиланням:

http://ol.dn.court.gov.ua/sud0537/infogromad1/dostuppublic