flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Канадський Проект готовий працювати задля ефективної комунікації судової влади з суспільством

25 жовтня 2017, 16:12

17 жовтня відбулася зустріч членів робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя з представниками Канадського Проекту підтримки судової реформи. Тема зустрічі стосувалася організації судових комунікацій. 

У засіданні робочої групи взяли участь керівники управлінь та відділів, які відповідають за зв"язки з громадськістю, засобами масової інформації та налагодженням комунікації  в установах та організаціях системи правосуддя. 

Директор Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади, керівник Проекту Олег Шаков зазначив, що, зважаючи на українські реалії, налагодження комунікації судової влади із громадськістю та суспільством стоїть на чільному місці серед питань, які має вирішити судова система.

Відтак, під час зустрічі було зроблено огляд проведеної роботи проектом та членами робочої групи Комунікаційного комітету, обговорено поточні і майбутні потреби та підтримка Проекту в організації заходів, які стосуються комунікаційних питань, бачення роботи в регіонах та реалізація заходів, що сприятимуть підвищенню правової культури та освіти населення.

 

Голова Комітету Ради суддів України з питань комунікації (в тому числі зі ЗМІ) Олександр Сасевич наголосив присутнім на цілеспрямованому і послідовному виконанні рішень Ради суддів України, що стосуються комунікації та підвищення довіри громадян до судової влади. Він зазначв, що активно комунікувати з суспільством розпочали судді-спікери, які обрані в кожному суді і, які стають реальними провідниками ідей, що лежать в основі української судової реформи. Разом з тим він зазначив, що ефективною система комунікації буде тільки тоді, коли на результат воєдино працюватимуть голова суду, суддя-спікер та прес-секретар. "За підтримки міжнародних проектів ми активно працюємо в областях з навчальними програмами для суддів-спікерів та прес-секретарів і вже бачимо реальні результати роботи, які проявляються в збільшені публікацій у регіональній пресі та електронних ЗМІ, що стосуються роботи суду. Маємо велику надію, що кількість вже незабаром переросте у якість", - сказав Олександр Сасевич. 

 Оксана Лисенко - начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Вищої ради правосуддя, яка очолює Прес-центр судової влади зазначила, що в ідеалі портал судової влади, на якому розміщується уся інформація про діяльність судової системи, має працювати як інформаційна агенція, що продукуватиме новини, які зрозуміють громадяни і, які використовуватимуть у своїй роботі ЗМІ. 

У підсумку зустрічі учасники робочої групи визначилися з основними завданнями та заходами, що будуть реалізовані за підтримки Проекту та затвердили графік проведення робочих нарад.

 Використано матеріал Прес-центру РСУ