flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив вирок Олександрівського районного суду Донецької області без змін у справі, що може становити суспільний інтерес.

06 лютого 2024, 13:28

У листопаді 2023 року Олександрівським районним судом Донецької області було ухвалено вирок, яким громадянина Є. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України (поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, у тому числі про їх переміщення територією України, якщо така інформація не розміщувалася (не поширювалася) у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України чи Службою безпеки України або в офіційних джерелах країн-партнерів, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, вчинені за попередньою змовою групою осіб або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України, або її представникам, або іншим незаконним збройним формуванням, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, за відсутності ознак державної зради або шпигунства), та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 (вісім) років.

 

https://reyestr.court.gov.ua/Review/114679514 (Інформація заборонена для оприлюднення згідно з пунктом чотири частини першої статті 7 Закону України "Про доступ до судових рішень")

 

Не погодившись з вироком суду першої інстанції, прокурор подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати вирок Олександрівського районного суду Донецької області в частині призначеного покарання через невідповідність призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м’якості та ухвалити новий вирок, яким громадянину Є. призначити покарання за ч. 3 ст. 114-2 КК України у виді 10 років 6 місяців позбавлення волі, у решті вказаний вирок суду першої інстанції залишити без змін.

 

Апеляційний суд вирок Олександрівського районного суду Донецької області від 06 листопада 2023 року залишив без змін, а апеляційну скаргу прокурора - без задоволення.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/116664400